Annons

Killar filmade när anställd blev misshandlad - åtalas

Växjö • Publicerad 2 maj 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: ARNE FORSELL

Två killar, födda år 2002 och 2003, åtalas för två brott i Växjö tingsrätt. Enligt stämningsansökan ska de ha utfört brotten tillsammans med en person under 15 år. Han åtalas dock inte på grund av att han inte är straffmyndig.

Åtalet gäller en händelse i januari tidigare i år. Enligt Smålandsposten ska pojkarna, som bor på ett HVB-hem i länet, ha varit inne i Växjö och missat det sista tåget tillbaka. När en anställd kom och hämtade dem med bil ska de ha åkt med en bit innan dess att de tvingade den anställde att stanna längs riksväg 23. Den yngste av dem ska då ha börjat misshandla den anställde samtidigt som de andra killarna ska ha uppmuntrat honom och filmat händelsen. Därefter ska de ha kört iväg med bilen och lämnat den anställde vid vägkanten.

Annons

Killarna åtalas för medhjälp till misshandel och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons