Annons

Killar körde iväg med företagsbil - döms

Växjö • Publicerad 13 maj 2020
.
.Foto: Tomas Löwemo

Två killar, födda år 2002 och 2003, döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter en händelse i januari tidigare i år.

Killarna, som bor på ett HVB-hem i länet, ringde till boendet för att bli upphämtade och hemkörda. En anställd kom och hämtade killarna men även en annan pojke som bor på boendet. Efter en stunds bilfärd ska pojken, som är minderårig, ha tvingat den anställde att stanna bilen. Han ska sedan ha misshandlat denne och tagit bilnycklarna. Pojken körde sedan iväg med de andra killarna i bilen.

Annons

Pojken döms inte då han är minderårig men de andra killarna anses i samförstånd med pojken ha tagit bilen. Påföljden för de båda blir ungdomsvård.

Killarna stod även åtalade för medhjälp till misshandel men då det inte finns några bevis för att de ska ha varit delaktiga frias de från den åtalspunkten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons