unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: Avdelningar vilas på särskilda boenden – omsorgstagare flyttas

.
.
Foto: ADAM WRAFTER

Under onsdagen beslutade omsorgsnämnden att vila en avdelning på två av kommunens särskilda boenden på äldre. Det berör Lammengatan och Östregården.

Anledningar till beslutet att vila platser är bland annat att andelen personer som tackat ja till sin erbjudna plats på särskilt boende har minskat det senaste året, i kombination med att fler gått bort på grund av covid-19. Dessutom ansöker färre äldre om särskilt boende.

Totalt handlar det om 15 platser som vilas. Tio omsorgstagare som bor på de två avdelningar som blir vilande erbjuds istället lägenheter på samma boende. Nämnden står i samband med det för en månadshyra och samtliga flyttkostnader.