Annons

Klart: De toppar Kristdemokraternas listor inför valet

Lördag 20 november hade Kristdemokraterna Kronoberg höststämma där listorna till riksdagsvalet och regionvalet fastställdes.
Kronoberg • Publicerad 22 november 2021
Eva Johnsson, Anna Zelvin och Emil Torstensson. Pressbild.
Eva Johnsson, Anna Zelvin och Emil Torstensson. Pressbild.

Patrik Åkesson valdes till toppkandidat för Kronoberg på riksdagslistan. Patrik Åkesson har i dag politiska uppdrag inom Region Kronoberg, är ordförande i Vöfab och ordförande för Ryssbygymnasiet. Han är företagare och har tidigare också varit sportchef i Växjö Lakers.

– Ett bra näringslivsklimat är grundläggande för att finansiera vår välfärd. Jag har en gedigen bakgrund som företagare och känner därför väl till vilka åtgärder som behöver göras för att företagen ska må bättre, säger Patrik Åkesson i ett pressmeddelande.

Patrik Åkesson, som tidigare varit sportchef i Växjö Lakers. Pressbild.
Patrik Åkesson, som tidigare varit sportchef i Växjö Lakers. Pressbild.
Annons

Anna Zelvin valdes till första namnet på regionlistan följt av Emil Torstensson och Eva Johnsson. Anna Zelvin är 1:a vice ordförande i omsorgsnämnden i Växjö kommun. Hon har även politiska uppdrag inom Region Kronoberg.

– Otroligt hedrad över medlemmarnas förtroende att vara den som tar över taktpinnen efter Eva Johnsson. Ser fram emot att leda det kristdemokratiska laget och tillsammans med bland annat Eva och Emil bedriva viktiga politiska förslag för en mer tillgänglig vård, utveckling av primärvården och en stärkt förlossningsvård, säger Anna Zelvin.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons