Annons

Klart: Här ska nya Räppevallen byggas

Växjö • Publicerad 18 februari 2021
Foto: Arkitektbolaget

Under veckans kommunfullmäktige togs beslut om att bygga nya Räppevallen med tre fotbollsplaner och en klubbstuga längs med Bergsnäsvägen vid Norra Bergundasjön i Växjö.

Det är Växjö kommun och Räppe GoIF som tillsammans har kommit fram till den nya placeringen eftersom nuvarande Räppevallen inte kan vara kvar när det nya akutsjukhuset byggs i Räppe.

Annons

– Den nya idrottsplatsen vid sjön skapar inte bara nya möjligheter för föreningslivet och Region Kronoberg utan det blir även en bra koppling till skolan i Bredvik. Med det framtida friluftsområdet i Bäckaslöv binds även stadens grönområden ihop på ett bra sätt, vilket även ligger i linje med kommunens grönstrukturprogram, säger Jon Malmqvist, (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Räppevallen kommer att ha två fullstora fotbollsplaner och en så kallad 7 mot 7-plan. Klubbhuset kommer att innehålla sex omklädningsrum, garage, förråd och kiosk.

Den 25 februari ska beslut om bygglov för fotbollsplanerna och klubbhuset upp i byggnadsnämnden och markarbetet beräknas kunna påbörjas i april 2021. Målsättningen är att nya Räppevallen ska stå klar när fotbollssäsongen startar i april 2022.

Foto: WSP
Foto: Arkitektbolaget
Foto: Arkitektbolaget

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons