Annons

Klart med flyg mellan Växjö och Arlanda

Växjö • Publicerad 8 oktober 2020
Ulf Axelsson, Småland airport
Ulf Axelsson, Småland airportFoto: Lars-Göran Rydqvist

Snart har Växjö Småland Airport åter en flyglinje till Arlanda. Den 26 oktober börjar det svenska flygbolaget Ampola Flyg AB att flyga mellan orterna. Det blir totalt fyra avgångar i veckan.

– Det är en fantastisk nyhet för Växjö och Kronoberg. Flygtrafiken mellan Växjö och Stockholm har legat nere sedan mars och därmed försämrades tillgängligheten till både Stockholm och övriga orter i norra Sverige. Att välkomna Amapola till vår region och Växjö Småland Airport är extremt viktigt för näringslivet såväl besöksnäringen, säger VD för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

Annons

Flygen från Växjö kommer att gå tisdagar till fredag klockan 06.25 och landar på Arlanda klockan 07.30. Turerna från Arlanda till Växjö går måndag till torsdag klockan 18.10 till 19.15.

– Flygtrafiken på svenska flygplatser är ner runt 80 procent vilket gör att passagerarunderlaget för närvarande från Växjö-regionen är för litet för att motivera trafik. Vi tror dock på ett normalisering efter pandemin och vill på det här sättet möjliggöra för resenärerna att åtminstone vissa dagar åka till Stockholm över dagen. Nu startar vi upp trafiken under hösten och förhoppningsvis så finns resebehov som möjliggör både fler avgångar och så småningom större flygplan, säger VD för Amapola Flyg AB Erik Salén.

AIS Airlines kommer att utföra trafiken med sina Jetstream 32. Varje plan har 19 säten.

ERBJUDANDE: Teckna en prenumeration på MeraLjungby.se, endast 5 kronor för 5 veckor, här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons