Annons

Klart: Ny bolagsstruktur klubbad – två vd-poster ska tillsättas

Växjö • Publicerad 1 september 2021
Foto: Nadia Hagberg

I tisdags klubbades den nya bolagsstrukturen i Växjö kommun. Det innebär bland annat att Vidingehem och Växjöbostäder slås ihop och bilder Vidingehem, att verksamhetslokalerna som finns hos Vöfab, Videum och Vidingehem kommer att ingår i lokalbolaget Vöfab och att Science Park-delen blir ett nytt bolag, Växjö Linnaeus Science Park.

– Nya Vidingehem får muskler att såväl höja underhållet till över rikssnittet och bygga mer i landsbygdsorterna, som att ge återbäring till ägarna – alltså alla Växjöbor. Nya Vöfab ska minska kostnaderna för lokaler, så vi kan lägga mer på välfärdens kärna. Växjö Linnaeus Science Park stärka tillväxt och innovation i samverkan med företag och akademi, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande för VKAB, i ett pressmeddelande.

Annons

Monica Skagne, kommunchef och vd i VKAB, inleder nu en rekryteringsprocessen för att hitta verkställande direktörer till Vidingehem och Vöfab.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons