GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: Ny byggnad på rättspsyk byggs

Växjö • Publicerad 26 november 2020
Foto: Region Kronoberg

I veckan beslutade regionfullmäktige att hus M58 på Sigfridsområdet ska rivas och ersättas av en helt ny byggnad, som ska ge flera förbättringar för Rättspsykiatriska regionkliniken, som utökat antal vårdplatser, ändamålsenlig vårdmiljö samt en välkomnande entré. Det är en satsning på nästan 200 miljoner kronor.

– Det här är en högspecialiserad och bra verksamhet som tar hand om allt svårare patienter från hela landet. Det här förslaget ger en kapacitetsökning och därmed möjlighet att driva en mer effektiv vård. Byggnaden är kanske inte så mycket till för kronobergarnas del utan handlar framför allt om vårt nationella och stor-regionala uppdrag, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Byggnaden kommer att uppföras på den plats där hus M58 står idag. Avdelningarna som idag finns i M58, Kastanje- och Äppelbacken, kommer under tiden att flytta till centrumbyggnaden, som är vuxenpsykiatrins tidigare lokaler för allmänpsykiatri och psykos. Det nya huset planeras vara klart för inflyttning i slutet av 2023.

Foto: Liljewall
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.