GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Klart: Ny moské får bygglov i Växjö

     Växjö • Publicerad 26 mars 2021 • Uppdaterad 26 mars 2021
     Foto: Euroing

     I ett antal år har det funnits planer på att bygga en ny moské i Växjö. Nu har Stiftelsen Växjö muslimer fått bygglov och moskébygget får grönt ljus. Moskén vid Försommarvägen i Växjö blir som högst 18 meter och får en yta på drygt tusen kvadratmeter. Dessutom blir det en minareten för böneutrop som ska vara 26 meter hög. I planerna finns också en parkeringsplats och en ny förskola.

     – Det här följer detaljplanen helt och hållet så det är inga konstigheter. Det är en allmän samlingslokal som det heter. Det är likadant för den här föreningen som för alla andra som vill ha samlingslokal, säger nämndens ordförande Rickard Karlsson, (L) till Smålandsposten.

     En ledamot yrkade avslag, Gustav Pettersson, invald för Sverigedemokraterna men numera aktiv i Alternativ för Sverige.

     Foto: Euroing
     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.