Annons

Klart: OS-hjältarna ska hyllas i Växjö

Växjö • Publicerad 12 augusti 2021
Daniel Ståhl, Vasteinn Hafsteinsson och Simon Pettersson.
Daniel Ståhl, Vasteinn Hafsteinsson och Simon Pettersson.Foto: JOEL MARKLUND

Vi har tidigare rapporterat om att Växjö kommun planerar ett firande av de lokala OS-hjältarna. Nu står det klart att det blir firande i Linnéparken på tisdag den 17 augusti. OS-medaljörer, OS-finalister och guldtränare ska hyllas efter insatserna i Tokyo.

– Det är med stolthet vi konstaterar att flera framgångsrika olympier har sin bas i Växjö, inte minst Daniel, Simon och tränaren Vasteinn som gjort Växjö till ett riktigt kast-Mekka. Och vi vill naturligtvis även uppmärksamma Anton som började sin seglarkarriär i Växjö, och friidrottarna Fanny och Angelica som tog sig till OS-final. Alla har gjort fantastiska prestationer och vi vet att många Växjöbor vill fira dem, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

På plats kommer guldmedaljören Daniel Ståhl, silvermedaljörerna Simon Pettersson och Anton Dahlberg, tränaren Vasteinn Hafsteinsson samt finalisterna Fanny Roos och Angelica Bengtsson att hyllas. Dessutom uppträder Melodifestivalvinnaren från Växjö, John Lundvik. Idrottsprofilen Jonas Mellblom är kvällens konferencier.

– Det är väldigt roligt att det gått så bra för många som tränar här och det visar på att vi har väldigt fina träningsförutsättningar i Växjö. Det ska vi värna och utveckla, så att vi får se ännu fler mästerskapsmedaljer i framtiden, säger Tomas Ekelius, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Evenemanget som hålls i Linnéparken i Växjö är kostnadsfritt men måste förbokas. Totalt är det 1 500 personer som får plats i parken på grund av rådande coronarestriktioner. Det är först till kvarn gäller och biljetterna bokas på nätet. Dessutom sänder Växjö kommun evenemanget live på kommunens Facebooksida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons