Annons

Klart: SM avgörs i Växjö

Växjö • Publicerad 7 februari 2021
Foto: Olof Elfverson

Den 19 juni avgörs finalen i Svenska Rallymästerskapens Asfalts-SM hos DRIVE VXO på Uråsa flygfält. På grund av coronarestriktionerna blir tävlingen publikfri.

Inför 2021 fick Rally-SM Svenska Rallymästerskapen som en ny promotor. En nyhet är att det kommer avgöras tre olika mästerskap i Rally-SM. Det handlar om traditionella Rally-SM som avgörs i 10-15 mil långa tävlingar på vinter- och grusvägar samt två nytillkomna sprint-mästerskap med korta och intensiva tävlingar, Asfalts-SM och Grus-SM.

Annons

– Vi har fört diskussioner med promotorn Svenska Rallymästerskapen under en längre tid och är verkligen glada att kunna presentera den här nyheten idag. Tyvärr kommer tävlingen att vara publikfri precis som andra idrottsevenemang pga Corona och myndigheterna restriktioner. Men faller detta väl ut kommer vi förhoppningsvis kunna genomföra tävlingar inför publik kommande år, säger Hans Bååth, vd för Drive Group AB som bedriver utbildnings- och konferensverksamhet under namnet DRIVE VXO på Uråsa flygfält.

Finalen i Uråsa är den femte deltävlingen i Asfalts-SM.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons