Annons

Klas Lindberg öppnar Stockholmskrog

Publicerad 3 augusti 2016
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB

Han har tidigare bland annat ansvarat för Nobelbanketten, vunnit årets kock 2012 och blivit olympisk guldmedaljör med Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics. På måndag öppnar den förre PM & Vänner-kocken Klas Lindberg från Åseda en egen restaurang i Stockholm.

– Äntligen, det känns pirrigt men vi är redo. Det känns finger-licking genom hela menyn och det ska bara rinna ur mungiporna på gästerna, säger han.

Annons

Restaurangen, som fått namnet Portal, kommer öppna på St Eriksplan 1 och bland annat servera kött, skaldjur och hemodlade grönsaker. Men trots att det är i Stockholm kommer mycket vara hämtat från Småland. Bland annat har lokalen utsmyckats med handblåsta lampa från Rosdala i Norrhult, snickerier från Smålandsstenar och golv från Nybro. Dessutom odlar de egna grönsaker utanför Åseda.

– Jag har lyft upp det goa-goa från Småland. Jag är lokalpatriot så det bara sjunger om det. Vi är många smålänningar som hjälps åt här så det klingar fint i personalen med r:en, säger Klas Lindberg och fortsätter:

– Vi ska dra ihop alla krafter som finns för att det ska bli en mötesplats för alla smålänningar. Det är jätteviktig, speciellt eftersom vi jobbar så lokalt förankrat i Småland.

Förutom servering i själva restaurangen satsar han på bredd och erbjuder catering. Därför har lokalen också utrustats med två kök.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons