Annons

Klassisk restaurang i Växjö i konkurs

Växjö • Publicerad 9 maj 2020
.
.Foto: Erik Corshammar

Restaurang Tipshallen har gått i konkurs efter över 30 år. De senaste åren har restaurangen drivits av Ismet Bingöls bolag Norrgatans kök. Han kritiserar nu hyresvärden Vöfab som han inte anser hjälpt honom tillräckligt.

– Jag höll precis på att komma igång. Sedan kom coronan. Hyresvärden ville inte hjälpa mer så jag var tvungen att gå i konkurs, säger Ismet Bingöl till Smålandsposten.

Annons

Vöfab ska ha sänkt hyran med över 10 000 kronor i månaden men Ismet Bingöl ville få hyresfritt under några månader för att kunna stänga restaurangen tillfälligt och sedan öppna när krisen har lagt sig.

– Han har haft det jobbigt ända sedan han flyttade in. Vi har hjälpt honom jättemycket, både med sänkt hyra, hyresrabatt och hyresfria månader. Vi har gjort allt i vår makt för att han skulle få möjlighet att driva den här restaurangen, säger Christer Carlsson, vd på Vöfab, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons