Annons

Klassiska företaget till Växjö

Växjö • Publicerad 25 mars 2021
Foto: Anna Borg

Familjeföretaget Runes bensin, som startade upp 1955 i Emmaboda, tar över macken i Ingelstad från och med början av maj månad.

"Runes har alltid legat i framkant vad gäller nya drivmedel och på vår huvudstation i Emmaboda erbjuder vi idag 13 olika sorters drivmedel. Vi har såklart alla de traditionella drivmedlen som en mack fortfarande måste ha men de senaste åren har inneburit investeringar i både el-laddare och biogasmackar. Biogas är ett drivmedel som ligger oss varmt om hjärtat då vi är bönder i grunden och det finns idag långtgående planer på att utöka antal biogasstationer"

Annons

Runes Bensin grundade 1955 av Alva och Rune Johansson. Idag drivs företaget av deras son Alf Johansson och en tredje generation är på väg in i bolaget genom Anders Rungegård som är Alf:s kusinbarn.

Dan Johansson som ägare Ingelstadshuset kommer att fortsätta driva butiken. Runes bensin tar över själva pumpverksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons