Annons

Klubben söker miljonlån

Gemla • Publicerad 4 maj 2019
Foto: Smålandsposten

Gransholms IF har ansökt om ett kommunalt lån på fyra miljoner kronor för det nya bygget vid Granvallen i Gemla. Nybygget ska bli drygt 240 kvadratmeter och innehålla bland annat sex omklädningsrum med dusch och toalett. Enligt Smålandsposten föreslår kommunens ekonomer att politikerna ska bevilja ett lån på tre miljoner kronor istället.

– Vi ser positivt på att vi får låna tre miljoner kronor. Vi får ta det därifrån och jobba ännu mer med att hitta ideella insatser. Det kanske kommer att ta lite längre tid och vi har en övervåning som vi kanske inte iordningställer, säger Jesper Andersson, en av Gransholms IF:s två ordföranden, till tidningen.

Annons

Låneansökan kommer politikerna att bedöma den 7 maj och därefter skickas den vidare för beslut i kommunfullmäktige.

– Det är inga konstigheter utan jag tror att det här kommer att lösa sig och gå igenom, säger kommunalråd Eva Johansson (C) till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons