Annons

Kock i Växjö kommun kan få fin utmärkelse

Växjö • Publicerad 11 september 2021
Anna Philipsson på Älgvägens kök i Växjö arbetar för att personer med tugg- och sväljsvårigheter.
Anna Philipsson på Älgvägens kök i Växjö arbetar för att personer med tugg- och sväljsvårigheter.Foto: Fotograf Mats Samuelsson

Anna Philipsson, dietkock i Växjö kommun, är en av tre finalister till specialpriset Årets Guldstjärna i tävlingen Arlas Guldko 2021. Hon och två andra finalister, Föreningen Frisk Mat samt kostchefen Åsa Kluck och kommundietisten Mathilda Sand i Dalarna, tävlar om priset som ges till dem som utvecklar det offentliga köket.

– I Sverige serveras cirka tre miljoner offentliga måltider varje dag inom vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider och vi vill med priset Årets Guldstjärna lyfta deras fantastiska engagemang och arbete. Årets tre toppkandidater till priset representerar väldigt väl det imponerande och ofta osynliga arbete som görs i landet, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Annons

Anna Philipsson är dietkock på Älgvägens centralkök och hon brinner för att skapa timbalkost för personer med tugg- och sväljsvårigheter som ser ut och smakar som vanlig mat.

”Med stor entusiasm inspirerar Anna kollegor och sin omgivning till att skapa matglädje även för dem med svårigheter att äta. Hon är nominerad till Årets Guldstjärna för sitt arbete med aptitlig timbalkost för kommuninvånare med tugg- och sväljsvårigheter”, skriver Arla i ett pressmeddelande.

Foto: Sofia Herbertsson, Växjö kommun

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons