Kock i Växjö kommun kan få fin utmärkelse
Anna Philipsson, dietkock i Växjö kommun, är en av tre finalister till specialpriset Årets Guldstjärna i tävlingen Arlas Guldko 2021. Hon och två andra finalister, Föreningen Frisk Mat samt kostchefen Åsa Kluck och kommundietisten Mathilda Sand i Dalarna, tävlar om priset som ges till dem som utvecklar det offentliga köket.
– I Sverige serveras cirka tre miljoner offentliga måltider varje dag inom vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider och vi vill med priset Årets Guldstjärna lyfta deras fantastiska engagemang och arbete. Årets tre toppkandidater till priset representerar väldigt väl det imponerande och ofta osynliga arbete som görs i landet, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.
Anna Philipsson är dietkock på Älgvägens centralkök och hon brinner för att skapa timbalkost för personer med tugg- och sväljsvårigheter som ser ut och smakar som vanlig mat.
”Med stor entusiasm inspirerar Anna kollegor och sin omgivning till att skapa matglädje även för dem med svårigheter att äta. Hon är nominerad till Årets Guldstjärna för sitt arbete med aptitlig timbalkost för kommuninvånare med tugg- och sväljsvårigheter”, skriver Arla i ett pressmeddelande.