Annons

Kock vill begränsa köttbullar i Växjö

Växjö • Publicerad 10 december 2018
Köttbullar
KöttbullarFoto: Per-Erik Sandebäck

Köttbullar är en populär rätt bland eleverna på Växjös skolor. Nu har en kock på en av de kommunala skolor vänt sig till ansvariga politiker eftersom det råder fri tagning av köttbullar och en del elever riskerar att bli utan.

Enligt kockens skrivelse fyller eleverna tallrikarna med köttbullar, samtidigt som potatisen och grönsakerna står orörda, skriver Smålandsposten.

Annons

”Vi vill ha rätten att sätta gränser, vi vill lägga resurserna på rätta ställen, vi vill tänka på miljön och svinnet”, skriver kocken till politikerna.

– Vi har inga avsikter att stoppa fri tagning men man kanske kan hitta en modell som fungerar bättre. Det är en balansgång mellan den fria tagningen och att hushålla med resurserna. Kan vi på något sätt hjälpa personalen med att hantera situationen lättare ska vi göra det, säger Per Schöldberg (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons