Annons

Köket kan vinna White Guide-pris

Växjö • Publicerad 10 juni 2021
Foto: Sofia Herbertsson, Växjö kommun

I veckan rapporterade Albin Lindström om att Växjö kommun kan vinna utmärkelsen Årets Hållbara Skolmatskommun 2021, som delas ut av White Guide Junior.

Nu har nominerade i fler kategorier i både White Guide Junior och White Guide Senior presenterats.

Annons

I kategorin White Guide Senior Special Foods 2021 är både äldreboendet Furuliden i Moheda i Alvesta och Älgvägens kök i Växjö, som lagar mat åt flera äldreboenden i kommunen och till de som har matdistribution till hemmet, bland de fem nominerade.

– Köket på Älgvägen har tidigare fått mycket uppmärksamhet för vår satsning på timbalkost och det har varit ett stort intresse från andra kommuner i Sverige som vill att våra medarbetare ska komma och utbilda deras kockar. Numera lagar vi all timbalkost på Älgvägens kök. Att bli nominerad i den här kategorin känns som ett kvitto på att vår satsning på timbalkost ligger helt rätt i tiden, säger Benjamin Blum, enhetschef på måltidsorganisationen.

Priset går till ett kök som tillagar konsistensanpassad mat på sitt boende. Rätt konsistens, smak och utseende på maten kan vara avgörande för att minska risken för undernäring.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons