Annons

Koldioxidutsläppen minskar i Växjö

Växjö • Publicerad 9 september 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Växjös koldioxidutsläpp minskar. Utsläppen av fossil koldioxid per invånare i kommunen minskade med 1,5 procent mellan år 2017 och år 2018. Sedan mätningarna började år 1993 har det varit en minskning med 59,1 procent.

-Det är naturligtvis roligt att utsläppen fortsätter minska, men utsläppen behöver minska snabbare om vi ska klara av att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Annons

Under förra året var det i transportsektorn som utsläppen minskade mest per invånare, åtta procent. Däremot har utsläpp från uppvärmning ökat då mer torv har använts.

Växjö har som målsättning att bli en fossilbränslefri kommun till 2030. I genomsnitt släppte varje Växjöbo ut 1,87 ton koldioxid under 2018. Om andra växthusgaser räknas in blir det istället 2,9 ton.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons