Annons

Kommunanställda får vaccinera sig mot covid-19 under arbetstid

Växjö • Publicerad 12 februari 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Växjö kommun kommer att erbjuda medarbetare möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 under arbetstid.

"Att så många som möjligt vaccinerar sig är både viktigt och angeläget. För att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för våra medarbetare i kommunen att vaccinera sig har vi därför bestämt att samtliga av våra medarbetare inom kommunen och inom de kommunala bolagen kommer att erbjudas att vaccinera sig på arbetstid”, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Annons

Vaccinationen under arbetstid ska planeras med närmaste chef så att det ur verksamhetssynpunkt är möjligt att lämna verksamheten under pågående arbetspass. Timanställd personal, som arbetar och tillhör ett kontors bemanningsenhet eller vikariebank, ges också möjligheten att vaccinera sig.

Anna Tenje uppger för VXOnews att hon har varit i kontakt med flera större företag som sannolikt fattar liknande beslut, för att gemensamt minska smittspridningen och underlätta för sjukvården.

Sedan tidigare har Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande, också föreslaget att skolpersonal ska få vaccinera sig på arbetstid av skolsjuksköterskorna på arbetsplatsen. Liknande lösningar på andra arbetsplatsen kan bli möjliga när fas 4 i vaccinationsplanen är igång.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons