Annons

Kommunal chef högg ner skog på strandskyddat område

Växjö • Publicerad 9 mars 2020 • Uppdaterad 10 mars 2020
Foto: Per-Erik Sandebäck

Tre fastighetsägare i Växjö har huggit ner skog på sina tomter. Eftersom tomterna ligger vid Helgasjöns strand som är ett strandskyddat område har två av fastighetsägarna nu fått krav på att återplantera träden.

Den tredje fastighetsägaren som är chef på Växjö kommun slipper kravet på återplantering och behöver bara plocka bort trädgårdsmöbler, en sandlåda och pallkragar från det strandskyddade området av tomten.

Annons

Även för cirka två år sedan var tomten uppe för prövning och då menade byggnadsnämnden att trädfällningen inte var något större problem och det är det underlaget man gått efter även denna gång.

– Alla ska ju behandlas lika och hade det här ärendet med träden kommit nu, samtidigt som de andra ärendena, så hade det blivit samma krav där. Jag kan inte svara på hur man kom fram till sitt beslut förra gången, säger Rickard Karlsson som är stadsbyggnadskontoret och byggnadsnämndens nuvarande ordförande till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons