Annons

Kommunen åtgärdar efter granskning

Växjö • Publicerad 28 mars 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

Skolinspektionen har genomfört en granskning av den kommunala vuxenutbildningen på gymnasial nivå i 30 kommuner. Växjö var en av kommunerna.

Skolinspektionen har pekat på vissa utvecklingsområden, som utbud av kurser, möjlighet att välja studieform, studie- och yrkesvägledning samt individuella studieplaner. Nu har nämnden för arbete och välfärd svarat med sina genomförda och planerade åtgärder.

Annons

– Det är positivt att Skolinspektionen bidrar till vår verksamhetsutveckling. Modern vuxenutbildning formas av de studerandes val och arbetsgivarnas efterfrågan. Växjölöftet-reformen har gjort Växjö bättre rustade än andra på de förändringar som nu sker av den nationella arbetsmarknadspolitiken, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Läs om åtgärderna nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons