Annons

Kommunen bygger brygga i Södra Bergundasjön

Växjö • Publicerad 11 november 2021

Växjö kommun vill anlägga en badplats med pir i Södra Bergundasjön, strax nedanför Torparängen på Teleborg. Men planerna har blivit omstridda och Länsstyrelsen har hänvisat att ärendet ska hanteras av Mark- och miljödomstolen.

Ärendet har varit uppe i Mark- och miljödomstolen två gånger och båda gångerna har domstolen beslutat att det ska hanteras av länsstyrelsen.

Annons

I veckan gav länsstyrelsen, efter många och men, klartecken för bryggan.

– Jag är glad att vi nu äntligen fått klartecken och kan börja förbereda arbetet med förhoppning att ha bryggan på plats för invånare och besökare till badsäsongen 2022. Med bryggan i Torparängen blir våra fantastiska sjöar ännu mer tillgängliga samtidigt som vi gör det med respekt för djur och natur, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande tekniska nämnden.

Växjö kommun kommer att påbörja förberedelser med målsättningen att ha bryggan klar till sommaren 2022.

Kommunen vill ha en pir med brygga ut från badplatsen.
Kommunen vill ha en pir med brygga ut från badplatsen.

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons