Annons

Kommunen efter bombhotet: ”fullkomligt oacceptabelt”

Växjö • Publicerad 10 september 2020
Pernilla Torneus, ordförande i utbildningsnämnden.
Pernilla Torneus, ordförande i utbildningsnämnden.Foto: Filip Sjöfors

Braås skola utrymdes under torsdagsmorgonen och 500 elever evakuerades efter ett bombhot. Men polisen har genomsökt skollokalerna och bedömer det som säkert. Därför har barn och elever nu återgått till sina lokaler.

Det är det andra bombhotet mot en skola i Växjö kommun på kort tid.

Annons

– Det är fullkomligt oacceptabelt och vi ser mycket allvarligt på det som skett idag och förra veckan. Trots att situationen kunde hanteras och avdramatiseras relativt snabbt skapar det en ökad otrygghet i samhället, i våra skolor och det rubbar barnens och elevers studiero, säger utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M).

Barn, föräldrar och personal erbjuds stöd och skolan arbetar med att informera och stödja både barn och elever samt personalen. Ett flertal resurser har anslutit till skolan för att stötta på olika sätt.

– Utöver den uppenbara oron kostar den här typen av situationer oerhört mycket tid och resurser som skulle kunna användas till bättre saker inom exempelvis skola och omsorg, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons