Annons

Kommunen förlorade bidragstvist

Publicerad 3 juli 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Tvisterna kring de kommunala bidragen till friskolorna har pågått i många år. Nu har Växjö kommun än en gång förlorat en bidragstvist med friskolorna i Växjö. Utbildningsnämndens beslut om ekonomiska bidrag till fem friskolor upphävs av Förvaltningsrätten.

– Vi får hoppas att kommunen tar till sig av kritiken och skyndsamt hittar en modell att fördela medel på som är transparent och rättssäker, säger Tomas Harrysson, utredare och ombud för de fem skolorna, till Smålandsposten.

Annons

Rätten slår fast att kommunen i samtliga fall har brustit i sina uträkningar. Beräkningarna ska ha varit till friskolornas nackdel.

– Det är inte rimligt att friskolorna i åratal skall behöva lägga energi och resurser på att säkerställa så man får rätt förutsättningar från kommunen, säger Tomas Harrysson till Smålandsposten.

Nu ska utbildningsförvaltningen sätta sig in i domarna och göra nya beräkningar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons