Annons

Kommunen gör satsning för företagarna

Växjö • Publicerad 5 oktober 2020

Växjö kommun intensifierar dialogen med företagen som ett led i satsningen att förbättra näringslivsklimatet och öka kommunikationen med näringslivet. Det blir en digital träff med fokus på upphandling, strategiska samtal och en upphandlingsskola.

– Upphandlingsskolan är ett utmärkt sätt att skapa en dialog mellan kommunen och näringslivet och syftar till att inspirera både företag och offentlig sektor att göra affärer och för att underlätta upphandlingarna. Många beskriver upphandlingar som en djungel och det vill vi ändra på, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M).

Annons

Syftet med satsningen är att öka dialogen med företagare genom strategiska samtal med fokus på upphandling. Satsningen arrangeras i samarbete med Svenskt Näringsliv och Företagarna och vänder sig till företagare i kommunen och närområdet.

– En god, kontinuerlig och tydlig kommunikationen gentemot näringslivet är en betydande faktor för att skapa ett bra näringslivsklimat. Kommunikation och dialog är ett område där vi identifierat förbättringspotential för att på ett tydligare och bättre vis nå ut till medborgare och näringsliv. Satsningen ser vi som ett första krafttag för att nå ut, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons