Annons

Kommunen gör undantag – satsning ska stötta ungdomar och föreningar

Växjö • Publicerad 10 maj 2020
Foto: Nadia Hagberg

Coronapandemin påverkar ungdomarnas möjlighet till sommarjobb. Folkhälsomyndigheten och Arbetsgivarverket säger i sina riktlinjer att minderåriga inte ska arbeta inom vård- och omsorg. Växjö kommun har normalt ungefär 80 platser inom omsorgsförvaltningen för garantijobb men dessa kan inte användas i sommar.

Sedan flera år tillbaka har kommunen inom Växjölöftet Sommar och dess föreningssamverkan ett flertal garantijobb där arbetsuppgifterna ligger inom vaktmästeri och anläggningsskötsel. På grund av coronakrisen görs ett undantag för sommaren 2020 och kommunen öppnar upp för föreningarna att anställa ungdomar för att stötta som ledare i olika aktiviteter för barn och ungdomar.

Annons

– Växjölöftet Sommar är viktigt för att dämpa coronapandemins påverkan på Växjös gymnasieungdomar. Att öppna för fler garantijobb inom föreningslivet, med arbetsuppgifter som normalt kommunen inte finansierar, kan vi både hålla sommarjobbsgarantin för gymnasieungdomarna och stötta föreningslivet i det svåra läge som finns i hela samhället, säger Oliver Rosengren (M), ordförande nämnden för arbete och välfärd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons