Annons

Kommunen köper tomten vid Växjösjön

Växjö • Publicerad 24 september 2020
Foto: Anna Nordström

APP Fastigheter har erbjudit Växjö kommun att köpa tomten söder om simhallen vid Växjösjön. Nu föreslår politikerna att marken ska köpas.

– Fastigheten är intressant ur ett strategiskt perspektiv då den ger Växjö kommun rådighet över mer mark i anslutning till befintlig simhall. Att renovera befintlig simhall blir dyrt och för att hitta en hållbar lösning behöver vi se över hela området. För att kunna hitta innovativa lösningar är det viktigt att vi därför har hela området till vårt förfogande, Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Växjö kommun har blivit erbjuden att köpa fastigheten för 13 250 000 kronor. Köpet ska godkännas av kommunfullmäktige, som beräknas ta beslut i oktober.

Kommunchefen Monica Skagne har fått i uppdrag att se över möjlighet att få till en ny simhall på befintlig plats och närliggande område vid Växjösjön. Hon har tillsatt en projektgrupp från bland annat kultur- och fritidsförvaltningen och Vöfab som arbetar med uppdraget.

Foto: Per Sandeback
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons