unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen krävs på drygt 1,4 miljoner

.
.
Foto: Tekla Höckert

Forma omsorg som har gått i konkurs fick sin ersättning begränsad av Växjö kommun, vilket bolaget reagerade starkt på. Det konkursade barnomsorgsföretaget tog ärendet till förvaltningsrätten som dömde till kommunens fördel. Men i kammarrätten fick företaget rätt. Kammarrätten anser att de regler som Växjö kommun satt upp och hänvisat till inte är giltiga och att kommunen har betalat ut för låga ersättningar.

Nu kräver Forma omsorgs konkursbo kommunen på drygt 1,4 miljoner kronor.

– Vi har hittills gjort en bättre bedömning än dem får vi väl konstatera och så får vi väl se hur det går nu. Det enda som vi med säkerhet vet är att vi så småningom kommer att få veta hur det slutar, säger advokaten och konkursboets ombud David Tollstern till Smålandsposten.