Annons

Kommunen lanserar ny utmärkelse

Publicerad 6 december 2016
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

Växjö kommun lanserar under tisdagen en ny utmärkelse, Cykelvänlig arbetsplats. Det är en del av kommunens cykelsatsning och ska uppmuntra arbetsplatserna som motiverar och underlättar för att kunna cykla till jobbet.

– Ett av kommunens övergripande mål är att invånare, företag och besökare ska leva och verka med så liten miljöpåverkan som möjligt. Det blir tydligt i arbetet med Cykelvänlig arbetsplats, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Kriterierna för utmärkelser rör sådant som underlättar för cyklandet, bland annat möjligheten att duscha och tillhandahållande av tjänstecyklar. Utmärkelsen kommer delas ut till de som uppfyller kriterierna och i september 2017 koras Växjös cykelvänligaste arbetsplats. Läs mer om utmärkelsen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons