Annons

Kommunen, Linnéuniversitetet och länsstyrelsen skriver under deklaration

Växjö • Publicerad 28 januari 2021

I år är det hundra år sedan det första svenska riksdagsvalet där både kvinnor och män hade rösträtt. Det uppmärksammades bland annat under torsdagens demokratidag på Linnéuniversitetet. Där skrev Linnéuniversitetet, Växjö kommun och länsstyrelsen i Kronoberg under Deklaration för en stark demokrati.

– För oss är det viktigt att skriva under den här deklarationen. En demokratisk utveckling kräver aktiv kunskapsunderbyggnad. Vi bidrar också profilerat genom att en av våra tvärvetenskapliga kunskapsmiljöer arbetar med demokratins problem och utmaningar under namnet En ifrågasatt demokrati. Att hålla demokratin levande är en av de svåraste och viktigaste samhällsutmaningarna vi har idag, säger LNU:s rektor Peter Aronsson.

Annons

Även Växjös kommunalråd Anna Tenje (M) har skrivit under.

– Demokrati är ingen självklarhet och vi ser runtom i världen hur demokratin utmanas och ifrågasätts. Även om vi har en väl fungerande demokrati i Sverige måste vi hela tiden fortsätta jobba för att befästa demokratiska värderingar, stärka respekten för mänskliga rättigheter och värna rättsstatens principer. Därför är det självklart att vi i Växjö kommun skriver under demokratideklarationen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons