Kommunen ökar tillsynen på Växjös restauranger

Växjö • Publicerad 23 april 2020

Efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter ska barer, restauranger och caféer vidta särskilda åtgärder för att undvika smittspridning. Framöver kommer Växjö kommuns livsmedelsinspektörer att genomföra fler tillsynsinsatser för att säkerställa att detta efterlevs.

– Restaurang- och caféägarna har ett tydligt ansvar för att undvika att trängsel uppstår i deras verksamheter och min förhoppning är att de är redo med goda rutiner nu när vi tror att allt fler kommer besöka serveringarna. För att se till att detta följs kommer vi att göra fler tillsynsinsatser med start redan den här veckan. Det handlar inte om att leta fel då vi nu gör fler tillsynsbesök men vi måste alla följa de riktlinjer vi har att förhålla oss till för att minska smittspridningen, säger Anders Landin (L), ordförande på miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.