Annons

Kommunen öppnar upp vilande platser på boendet

Växjö • Publicerad 1 november 2021
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.
Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.Foto: Växjö kommun

På grund av rädsla för smittspridning har äldre under pandemin tackat nej till plats på äldreboende. Det gjorde att Växjö kommun beslutade att stänga ett våningsplan på äldreboendet Hagalund i Växjö. Tio omsorgstagare fick flytta till andra lägenheter på samma boende.

Nu har omsorgsnämnden i Växjö kommun beslutat att nio av de 18 vilande platserna på det särskilda boendet ska öppna igen. Anledningen är att behovet av platser inom särskilt boende ökar.

Annons

Antalet ansökningar om plats på särskilt boende har ökat sedan april 2021 och majoriteten tackar nu ja till platsen som erbjuds.

– För att möta behovet av antal sökande till särskilt boende har vi beslutat att öppna nio platser på Hagalund. På så vis möter vi den efterfrågan som finns bland våra äldre just nu, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

De nio platserna som kommer vara tillgängliga på Hagalund kommer framförallt vara för personer med demenssjukdom. De vilande platserna förväntas vara öppna från och med 1 mars 2022.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons