Annons

Kommunen överklagar beslutet

Växjö • Publicerad 17 mars 2021
Montage.
Montage.Foto: Lena Gunnarsson

Länsstyrelsen har hävt Växjö kommuns beslut om att skräpa de lokala reglerna för fyrverkerier. Nu väljer Växjö kommun att överklaga Länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten.

– Fyrverkerier orsakar varje år problem med exempelvis olyckor och brott. Problemen har dessutom ökat i takt med att fyrverkerier används som ”vapen” mot bland annat blåljuspersonal och näringsidkare. Vi vill se en tryggare och lugnare miljö i centrum och ett viktigt steg i detta är att få till begränsningar genom lokala bestämmelser. Jag hade hoppats på stöd från länsstyrelsen i detta men eftersom de nu hävt beslutet väljer vi att överklaga till nästa instans, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Växjö kommuns beslut om att skärpa de lokala reglerna handlade bland annat om om förbud mot, att utan Polisens tillstånd, använda fyrverkeri och andra pyrotekniska varor inom den så kallade rutnätsstaden i Växjö centrum. Kommunen vill även begränsa tiderna för användning av fyrverkerier utanför Växjö centrum på påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton samt dagen därpå till klockan 18.00-03.00.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons