GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kommunen överlämnar minnesföremål till Hasses sportmuseum

     Växjö • Publicerad 10 juni 2021
     Foto: Lena Gunnarsson

     När Växjö kommun gick igenom sina förråd och rum inför flytten till det nya kommunhuset hittades en del minnesföremål med idrottskoppling som det inte finns plats för. Nu överlämnas föremålen till Hans ”Hasse” Rydén som samlar på idrottsföremål med Växjö-anknytning.

     – Jag kan inte tänka mig någon som kan ta hand om de här föremålen på ett bättre sätt än Hans. Det känns så bra att de bevaras – de är en viktig del av historian kring vår idrottsstad, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

     Hans Rydén har ett eget sportmuseum hemma i källaren på Öster.

     – Jag tycker det är väldigt kul att Hans tar hand om de här sakerna åt oss så länge, så de inte hamnar i ett mörkt förråd tills vi hittar en permanent lösning. Nu kan ändå Växjös idrottsintresserade ta del av dem, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.