Annons

Kommunen överlämnar minnesföremål till Hasses sportmuseum

Växjö • Publicerad 10 juni 2021
Foto: Lena Gunnarsson

När Växjö kommun gick igenom sina förråd och rum inför flytten till det nya kommunhuset hittades en del minnesföremål med idrottskoppling som det inte finns plats för. Nu överlämnas föremålen till Hans ”Hasse” Rydén som samlar på idrottsföremål med Växjö-anknytning.

– Jag kan inte tänka mig någon som kan ta hand om de här föremålen på ett bättre sätt än Hans. Det känns så bra att de bevaras – de är en viktig del av historian kring vår idrottsstad, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Hans Rydén har ett eget sportmuseum hemma i källaren på Öster.

– Jag tycker det är väldigt kul att Hans tar hand om de här sakerna åt oss så länge, så de inte hamnar i ett mörkt förråd tills vi hittar en permanent lösning. Nu kan ändå Växjös idrottsintresserade ta del av dem, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons