Annons

Kommunen råkade förstöra skorsten vid sprängning – tvingas betala 137 000

Växjö • Publicerad 12 mars 2021

Under ett kommunalt ledningsarbete fick en husägare i Växjö kommun sin skorsten söndersprängd. Först nu, tio år senare, har kommunen reglerat skadan.

Fastighetsägarens skorsten var nybesiktigad och felfri när kommunen skulle dra ledningar för vatten och avlopp till Sjövik. Skorstenen fick sådana skador under sprängningsarbetet att den blev oanvändbar och belades med eldningsförbud. Det ska också ha funnits risk att skorstenen skulle rasa, skriver Smålandsposten.

Annons

Skorstenen och den öppna spisen har rivits och byggts upp på nytt och kommunen får stå för notan – som landade på drygt 137 000 kronor.

– Det har gått mellan olika tjänstepersoner och de som var inblandade initialt är inte kvar på avdelningen längre. Så jag har något svårt att svara på hur det var från början. Men det är en gammal historia och onödigt långdragen. Det går inte att ducka för det, säger Henrik Östman, enhetschef på tekniska förvaltningen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons