Annons

Kommunen renoverar lokaler i city – ska bli säkrare för personalen

Växjö • Publicerad 19 februari 2021

Förvaltningen för arbete och välfärds lokaler på Willans Park i Växjö ska byggas om under våren och sommaren 2021 för att skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö för socialtjänstens medarbetare och för att minska hyreskostnaderna för lokaler.

Renoveringen är en del av förvaltningens uppdrag i Balans-22 om effektivt lokalutnyttjande och genom förändrade arbetssätt, omflyttningar och förtätningar av personalgrupper kan andra hyresavtal sägas upp och socialtjänsten samtidigt lämna ett helt våningsplan på Willans park.

Annons

– Balans-22 handlar om hållbar ekonomi. Med långsiktig planering kan vi minska kostnaderna samtidigt som vi förbättrar verksamheten. Vi sparar totalt över 16 miljoner kronor på lokaleffektiviseringar, och varje krona används för att finansiera tidiga insatser och andra åtgärder för att minska utanförskapet, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

I planerna ingår en renovering av plan 4 där nuvarande reception finns och en ny besöksavdelning för kommunens invånare på markplan mot Tegnérkyrkogården. Besök till verksamheterna på Willans Park kommer att ske i den nya avdelningen på markplan och för medarbetarna innebär det en säker och trygg arbetsmiljö på plan 4.

– Socialtjänstens medarbetare är en utsatt arbetsgrupp. Hot och våld är vanligt förekommande runt om i landet, enligt Arbetsmiljöverket. Vi har under flera år prioriterat medarbetarnas trygghet med väktare, kameror och förändrade fysiska miljöer. Nu tar vi ett rejält kliv för mer trygghet, säger Ricardo Chavez (KD), vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Trots renoveringarna och höjd kvalitet på Willans Park minskar kostnaderna för lokalerna där med en miljon kronor eftersom ytan minskar. Arbete och välfärd lämnar också lokalerna på Industrigatan och sammanlagt innebär förändringarna 4,3 miljoner kronor lägre kostnader.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons