GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kommunen satsar mångmiljoner på trivsel, trygghet och upplevelser

     Växjö • Publicerad 10 juni 2021
     Foto: Nadia Hagberg

     Växjö kommun genomför satsningar för att få en ökad trygghet och trivsel i kommunen.

     Satsningar på totalt 15 miljoner kronor föreslås för uppfräschning av kommunens parker, översyn och reparationer av lekplatsutrustning, bänkar, bryggor, möbler på mötesplatser och aktivitetsplatser, och en översyn av grus- och asfaltsgångar.

     – Vi fortsätter vårt målmedvetna arbete med att öka tryggheten, trivseln och att öka attraktionen i hela kommunen. Våra parker, lekplatser, badplatser och vandringsleder samt andra offentliga miljöer har varit viktiga mötesplatser under pandemin och dessa platser vill vi nu fortsätta att utveckla och ta hand om, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

     En extra satsning på utveckling av Växjös stadskärna med bland annat upplevelser samt ökad trygghet och delaktighet föreslås. Totalt ska fem miljoner kronor används för att stärka stadskärnans attraktivitet för invånare, näringsliv och besökare.

     Dessutom föreslås fem miljoner kronor gå till en särskild evenemangsfond, som ska förbättra möjligheterna för kommunens evenemangs- och besöksnäring.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer