Annons

Kommunen ska anordna festhelg

Växjö • Publicerad 17 september 2021
Foto: Pixabay

Under onsdagen beslutade omsorgsnämnden att kommunen under hösten ska genomföra två festdagar för personer inom LSS. Det är ett sätt att bryta isolering efter pandemin där många personer levt i ofrivillig ensamhet.

– Vi vill att det ska bli en helg präglad av glädje och gemenskap. Det senaste året med pandemin har lett till att många levt i upplevd ofrivillig ensamhet och nu vill vi istället se fram emot en rolig och festlig helg, säger Anna Zelvin (KD), andre vice ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Dagarna ska genomföras under förutsättning att det tillåts enligt rådande restriktioner på grund av covid-19.

– Det ska finnas något för alla att hitta på. Gå på bio, testa olika spel och idrotter, karaoke och en trollkarl är bara några av de saker som är planerade. Om restriktionerna tillåter blir det också dans till livemusik och en dj på lördagskvällen, säger Carola Dahlqvist, omsorgschef för omsorg funktion i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons