Annons

Kommunen ska bygga nya och renovera gamla skolor och förskolor

Växjö • Publicerad 23 november 2021
Ängslyckans förskola i Braås
Ängslyckans förskola i BraåsFoto: Grahn Maria

Växjö kommun planerar för ett antal projekt för att utveckla kommunens förskole- och skollokaler. Det finns en framtida behov av fler platser på förskolor och skolor och vissa lokaler är i behov av renovering.

– När Växjö växer skapas ett ökat behov av fler skolor och förskolor. Det är viktigt att våra barn och unga har en trygg och säker utbildningsmiljö, därför gör vi den här satsningen på lokaler både i Växjö och våra mindre tätorter. Det ska inte spela någon roll var man bor eller växer upp, utbildningen i Växjö kommun ska vara likvärdig och alla barn ska ha goda förutsättningar att nå skolframgång i sin utbildning, säger Ida Eriksson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Kommunen ska bland annat påbörja planering av att bygga en ny Furutåskolan som ska vara tre-parallellig med plats för 520 elever, nybyggnation av Ängslyckans förskola i Braås med plats för cirka 150 barn och bygga nya högstadieskolan Hagavikskolan för totalt 630 elever.

Växjö kommun planerar även ombyggnation av en av de mindre flygelbyggnaderna vid Elin Wägnerskolan för att skapa fem nya basrum med tillhörande grupprum och bygga om köket på Hovshagaskolan. Dessutom arbetar kommunen med att starta ett projekt om att bygga om köket i Åby skola.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons