GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kommunen ska ge extra arbetsstipendier till kulturskapare

     Växjö • Publicerad 13 maj 2021
     Foto: Henrik Petersson

     Vänsterpartiet föreslog i april att Växjö kommun skulle avsätta medel till extra arbetsstipendier för verksamma kulturutövare i Växjö kommun. Nu kan det blir verklighet.

     Under förra veckans kommunstyrelsesammanträde beslutades att ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att arbeta fram en plan för hur extra arbetsstipendier till kulturskapare som drabbats av coronapandemin kan komma till stånd.

     – Det känns väldigt bra att skrivelsen tas emot så positivt. Kulturen har en stor betydelse för människors livskvalitet och hälsa, den bidrar även till att skapa en attraktiv miljö i Växjö kommun, säger kommunstyrelseledamot Maria Garmer (V).

     Bakgrunden till förslaget är att pandemin medfört utmaningar för kulturskapare som fått sina konserter, vernissager, konstrundor och förställningar inställda. Det har i sin tur inneburit inkomstbortfall.

     – Kulturarbetare är en grupp som haft det svårt under det senaste året, att säga ja till att fördela extra arbetsstipendier är ett sätt för Växjö kommun att ta ställning och visa att kulturen är viktig, säger Håkan Frizén (V), ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.