Kommunen ska stötta varslade Växjöbor

Foto: Alexander Hall

Många Växjöbor drabbas ekonomiskt när handeln går dåligt i coronakrisen. Det blir permitteringar, varsel, avbokningar och oro. Därför startar kommunen nu Växjölöftet omställning.

– Läget är allvarligt. Coronapandemin är i första hand ett hot mot människors liv och hälsa, men drabbar samtidigt Växjöbornas arbete och vår tillväxt. Vi har rejäla muskler efter lång tid av ordnad ekonomi och är rustade att möta kriser, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande nämnden för arbete och välfärd.

Växjölöftet omställning samlar de olika insatser som finns hos Växjölöftets parter. Målet är att stötta Växjöbor som på olika sätt får sin arbetssituation påverkad. Det kan bland annat handla om Arbetsförmedlingens olika åtgärder, vuxenutbildning, yrkeshögskola och rekryteringsbranschens insatser. En projektledare kommer att utses som ska samordna aktiviteterna.

– Nu prövas den organisation som vi jobbat med under en längre period. Vi känner oss väldigt bra rustade genom vårt arbete där näringsliv, det offentliga och medborgaren tillsammans jobbar för kommunens bästa. Växjölöftet kommer att bära och ta ansvar även under denna svåra period, säger Per Sandberg, förvaltningschef på förvaltningen för arbete och välfärd.

Läs mer

Coronavirus

Coronapatient inlagd på sjukhus

Sex nya fall av covid-19.

Nyheter

Färre bostadsrätter säljs – priser ökar i länet

I Växjö har priserna dock sjunkit.

Nyheter

Risk för höga temperaturer

Kan innebära en ökad påfrestning på kroppen.

Nyheter

Romansbedragare lurade äldre kvinna på uppemot en miljon

De inledde en relation på nätet – sedan lurades kvinnan av mannen.

Nyheter

Brand i lägenhet i Växjö

Larm om brand i flerfamiljshus.

Nyheter

Ung cyklist i krock med bil

Förare misstänks för brott