Annons

Kommunen tar fram strategisk plan för Araby

Växjö • Publicerad 10 november 2021
.
.Foto: Anna Nordström

Växjö kommun ska ta fram en strategisk stadsdelsplan för Araby. Planen ska omfatta fysisk, social och verksamhetsmässig planering för stadsdelen. Det har sin utgångspunkt i utredningen Hållbara Araby 2030 som genomfördes förra året och bland annat innehöll en inventering av kommunens och andra intressenters insatser på Araby, erfarenheter från andra kommuners arbete med utsatta områden och en kort omvärldsanalys av relevant forskning kring arbete i utsatta områden.

Kommunfullmätkige ska besluta om den strategisk stadsdelsplanen i februari nästa år. Nu har kommunstyrelsen beslutat att planen först skickas på remiss för att förankra planen och skapa delaktighet för områdets utveckling. Myndigheter, fastighetsbolag, föreningar, Svenska kyrkan och Stiftelsen Växjö muslimer och Växjö islamiska center får ta del av remissen.

Annons

– Vi bedömer att vi behöver förankra stadsdelsplanen för att få bästa möjliga förutsättningar i arbetet framåt. Om vi ska lyckas vända utvecklingen i Araby krävs ett långsiktigt arbete som bygger på samverkan och flera av de aktörer som får planen på remiss är till stor del utvalda eftersom de har bidragit med inspel till planen och har en viktig roll i stadsdelens utveckling, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.

För att ta fram planen har kommunen bland annat haft dialoger i mindre fokusgrupper med invånare, näringsidkare, föreningar och offentliga aktörer i Araby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons