Annons

Kommunen vägrar backa trots kritiken

Publicerad 6 oktober 2016
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, Smålandsposten
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, Smålandsposten

Växjö kommun har fått kritik för den fyra centimeter höga kanten som fungerar som ett farthinder i Esplanadrondellen. Kommunen meddelar att de inte kommer lägga sig för kritiken och att en utvärdering först kommer göra om något år.

– Då får vi se hur många bilar som gått sönder och hur många liv vi sparat och ställa det i relation till varandra. Sedan får vi ta ställning till om vi kan utföra det på något annat sätt, säger trafikplaneringschefen Per-Olof Löfberg till Smålandsposten.

Annons

2011 fick liknande farthinder i Biskopshagen kritik för att vara alltför aggressiva. Då valde kommunen att backa och förbättra hindret. Men det kommer inte ske någon förändring i Esplanadrondellen.

– Vis av erfarenheten av vad vi gjorde i Biskopshagen. Det innebar att hastigheterna ökade och klagomål har kommit in i strid ström från de som bor i Biskopshagen om att det körs alldeles för fort. Man respekterar inte guppen. De har ingen effekt över huvud taget, säger Per-Olof Löfberg till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons