Annons

Kommunen vänder sig till regeringen

Växjö • Publicerad 21 mars 2020
.
.Foto: Anna Nordström

Under en tid har Växjö kommun och Trafikverket haft diskussioner om vem som ansvarar för vägbelysningen genom Bramstorp utmed riksväg 27 söder om Växjö. Nu väljer Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, att skriva brev till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Hon menar att det inte går att föra en konstruktiv dialog med Trafikverket i frågan.

– Riksväg 27 är en statlig väg som går rakt genom Bramstorp, är tungt trafikerad och oskyddade trafikanter rör sig i närheten av vägen. Dessa förutsättningar uppfyller med råge den överenskommelse som finns mellan Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Trafikverket. Det är beklagligt att Bramstorpbornas säkerhets sätts på spel när Trafikverket underlåter att ta sitt ansvar och hedra överenskommelser, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons