Annons

Kommunen vidtar åtgärder efter helgens oroligheter i Växjö

Växjö • Publicerad 25 augusti 2020
Foto: Johan Christensen

Efter helgens mordförsök där en man knivhöggs vid Hjalmar Petris väg i Växjö har kommunen satt in trygghetsskapande åtgärder. Det handlar bland annat om att kommunens fältgrupp och vuxenvandrare rör sig extra i området.

– Vi har satt in extra personal för att skapa lugn och trygghet. Skolorna i närheten har också fått i uppdrag att vara extra uppmärksamma på oro och ryktesspridning. Vi tar den oro som finns på största allvar, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Annons

Växjö kommun har satt in så kallad dubbelbemanning för personal inom omsorgen, tekniska och arbete och välfärd med flera, som vistas i området kring Araby kvällar och helger. Det ska vara en trygghetsåtgärd för kommunens personal och ge ökad närvaro i området.

– Samverkan och dialog med Polisen är otroligt viktig. Den pågår kontinuerligt och vi följer dagligen deras lägesrapport, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons