Kommunen vill införa stödlinjer för människor med psykisk ohälsa

Växjö • Publicerad 7 april 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Det finns en oro och risk för att den psykiska ohälsan kan öka i samband med coronapandemin. Därför har kommunstyrelsens arbetsutskott gett kommunchefen i uppdrag att undersöka möjligheten att införa en eller flera stödlinjer för att stärka upp Växjö kommuns preventiva arbete mot suicid och psykisk ohälsa.

– Det rådande läget har satt sjukvården under hård press, tvingat många i riskgrupper till en ofrivillig ensamhet i karantän men har även utsatt näringslivet för stora prövningar. Detta riskerar att skapa en grogrund för ökande psykisk ohälsa, fler suicidfall och att våra barn och ungdomar riskerar att i större grad bli utsatta för både våld och övergrepp i hemmet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Uppdraget innefattar också att se över befintliga rutiner och stärka upp det preventiva arbetet i samverkan med berörda aktörer, myndigheter och civilsamhälle samt att möjliggöra för fler kommuner i regionen att ansluta till stödlinjen om de så önskar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.