Annons

Kommunens konst ska säljas

Växjö • Publicerad 6 november 2019

Växjö har hundratals konstverk i nuvarande kommunhus. När flytten sedan går till det nya kommunhuset kommer verken inte att följa med. Till våren, efter att en fullständig inventering har genomförts, kommer kommunhuset att tömmas på konst.

Det har tidigare funnits uppgifter om att det fanns omkring 1 000 konstverk i kommunhuset och i förrådet. Men det har snarare visat sig vara mindre än hälften.

Annons

Till våren kommer det att bli en utställning av delar av samlingen och en del av konsten ska också gå under klubban, skriver Smålandsposten.

De konstverk som Växjö kommun väljer att behålla kommer att placeras ut på andra platser. Anledningen till att konsten inte flyttas med till det nya kommunhuset är att kontoren är aktivitetsbaserade och att det är ljudisolering och glasväggar, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons