Annons

Kommunens kritiserade krav slopas

Växjö • Publicerad 7 mars 2021
Andreas Olsson, kommunalråd (C) VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Växjö kommuns nya ”Vägledning vid brottsmisstanke eller rättslig prövning mot anställd” ifrågasattes av fackliga organisationer eftersom de menade att formuleringen ”alla anställda är skyldiga att underrätta sin chef vid delgivning av brottsmisstanke eller rättslig prövning” bryter mot grundlagens värn om den personliga integriteten.

Efter en förhandling har kommunstyrelsens organisations- och personalutskott, KSOP, nu godkänt att den meningen ska strykas från vägledningen.

Annons

– Det viktigaste för oss är att vi får en enhetlig riktlinje för våra chefer så att vi agerar på likartat sätt i situationer där våra medarbetare kan misstänkas för brott eller blir föremål för annan rättslig prövning, säger kommunalrådet Andreas Olsson (C), som är ordförande i KSOP, till Smålandsposten.

Han hoppas att medarbetare trots detta meddelar om det är något som påverkar ens arbete.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons