Annons

Kommunens vädjan: ”Behöver alla hjälpas åt”

Växjö • Publicerad 26 mars 2020
.
.Foto: Lennart Ernstsson

Förra veckan slopades avgifterna på Växjös kommunala parkeringsplatser. Det är en av flera åtgärder för att stötta det lokala näringslivet och cityhandeln.

Det har gjort att flera parkeringsplatser i city har blivit fulla. Nu går Växjö kommun ut med en vädjan om att personer som eller jobbar i stan och behöver parkera en längre tid ska ställa sina bilar i zon 2. Zon 1-parkeringarna ska främst vara tillgängliga för personer som besöker stadskärnan som kunder.

Annons

”Vi behöver alla hjälpas åt i tider som dessa. Därför är det bra om du som jobbar eller bor i stan och behöver parkera en längre tid parkerar i zon 2, så att stadens kunder får tillgång till zon 1. Vi införde häromdagen gratis parkering i city för att stötta butikerna och underlätta för dig som vill shoppa eller kanske njuta av vårsolen på en uteservering”, skriver Växjö kommun på sin Facebooksida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons